Nova receptura
Prizadevali smo si za razvoj nove različice naših veganskih čokoladno-lešnikovih beljakovin z izboljšano teksturo, ki je bolj gladka in manj gosta.
Poleg tega je bila naša tradicionalna 900-gramska embalaža zmanjšana na 450 g ali 15 porcij, tako da lahko športniki preizkusijo beljakovine na rastlinski osnovi.
Kakav v prahu v tem izdelku ima certifikat Fairtrade.
Certifikat pravične trgovine
Kakav v tem izdelku se prideluje in trži v skladu s standardi pravične trgovine Fairtrade/Max Havelaar, kar proizvajalcem omogoča, da izkoristijo pravičnejše po
Kakav v tem izdelku se prideluje in trži v skladu s standardi pravične trgovine Fairtrade/Max Havelaar, kar proizvajalcem omogoča, da izkoristijo pravičnejše pogoje trgovanja, izboljšajo svoje življenjske razmere in življenjske pogoje svoje skupnosti ter hkrati ohranjajo okolje.
Kakav v tem izdelku je lahko zaradi tehničnih razlogov mešan z necertificiranim kakavom, vendar je skupna količina proizvajalcem zagotovljena pod pogoji Fairtrade/Max Havelaar (masno ravnovesje).
Kratek in preprost seznam sestavin.
Mešanica beljakovin graha in riža. Z razmaščenim kakavom v prahu, naravnimi aromami in nesintetičnimi sestavinami.
Odločili smo se za uporabo stevije, zelo sladkega sladila naravnega izvora (listi stevije). Izvleček južnoameriške rastline Stevia Rebaudiana, katere listi vsebujejo molekule sladkorja. Poleg tega mešanica žit ModCarb® zagotavlja gladko teksturo.
Kakovost proizvodnje in certifikati
Izdelek je narejen v Franciji. Ima oznako "krmljeno s travo". Skladnost z mednarodnim standardom za varnost živil. Razvoj izdelka je skladen z dobrimi proizvodnimi praksami in načeli ter metodami HACCP. Standard ISO 26 000. Fizikalno-kemijsko, senzorično, mikrobiološko in toksikološko testirani končni izdelki.
Veganske in sirotkine beljakovine
Ko prvič preidete z mlečne sirotke na beljakovine rastlinskega izvora, je to lahko izziv.
Veganske beljakovine imajo gostejšo teksturo in so bolj mokaste kot beljakovine sirotke. To je značilnost beljakovin rastlinskega izvora.
Tako se lahko primerjava sirotkinih beljakovin z veganskimi beljakovinami izkaže za težavno.
Na primer, sojin zrezek je težko primerjati z govejim zrezkom, tako po teksturi kot po okusu.
Kdaj zaužiti veganske beljakovine?
Veganske beljakovine se hitro absorbirajo, zato so odlične za uživanje takoj po treningu (do 30 min).
Prav tako lahko beljakovine zaužijete namesto zajtrka ali pred treningom.Napitek popijte v 30 minutah po vadbi, medtem, ko še okrevate.
Priporočamo, da vaš mešalnik operete takoj po uporabi.
Navodila za pripravo
Zmešajte 300 ml vode z dvema odmerkoma beljakovin (30 g) v mešalniku.
Količino vode lahko po želji povečate ali zmanjšate.
Stresajte mešalnik 30 s in nato zaužijte pripravek.
Za bolj kremast napitek zmešajte veganske beljakovine s 300 ml rastlinskega napitka.
Napitek popijte v eni uri po pripravi.
Priporočila za uporabo
Izdelek ni primeren za osebe, ki imajo težave z ledvicami ali jetri, nosečnice in osebe, ki so mlajše od 14 let.
Hranite izven dosega otrok. Pijte veliko tekočine. Poleg fizične aktivnosti sta pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Če želite izdelek uživati dlje časa (več kot 2 meseca), se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost: 100 g | 30 g
Energijska vrednost: 1621 g | 486 g.
Energijska vrednost: 385 kcal | 116 kcal.
Maščobe: 8,8 g | 2,6 g.
Od tega nasičene: 2,1 g | 0,6 g.
Ogljikovi hidrati: <0,5 g | <0,5 g. od tega sladkorji: < 0,5 g | < 0,5 g.
Vlaknine: 11,0 g | 3,3 g.
Beljakovine: 71 g | 21 g.
Sol: 2,8 g | 0,84 g.