Kakovost proizvodnje in certifikati
Naš micelarni kazein je izdelan v Franciji. Stran IFS certificirane proizvodnje. Izdelki so proizvedeni v skladu z dobrimi proizvodnimi praksami in metodami HACCP. Standard ISO 26000. Fizikalno-kemična, senzorična, mikrobiološka in toksikološka kontrola končnih izdelkov.
Kaj je micelarni kazein?
Sirotka je beljakovina v laktoserumu, tekočem delu mleka. Kazein je večinska beljakovina, ki je prisotna v mleku in predstavlja trden in netopljiv del. Micelarni kazein je naravno prisoten v mleku. To je naravna sestavina mleka, ki se pridobiva z mikro filtracijo, brez uničenja micela.
Prednosti micelarnega kazeina
Kazein naj bi bil "domač" in izvira neposredno iz mleka. Medtem, ko je telo v mirovanju, počasi sprošča aminokisline, za boljšo regeneracijo in antikatabolno delovanje ponoči.
Kdaj zaužiti micelarni kazein?
Časovni razpored vnosa beljakovin v fazi izgradnje mišic zahteva izključitev nočnega hiperkatabolizma beljakovin. A to zmore le počasi razgradljiv protein. To je prednost kazeina, ki bi ga bilo najbolje zaužiti pred spanjem, da med spanjem neprekinjeno oskrbujete mišice z aminokislinami, da prispevate k anabolizmu (izgradnja mišic) in se tako borite proti mišičnemu katabolizmu (uničenju vlaken).
Priprava micelarnega kazeina
Za intenziven okus z gostejšo teksturo zmešajte 2 žlici prahu (30 g) z 250 ml tekočine. Za blažji okus z bolj gladko teksturo zmešajte 2 žlici prahu (30 g) s 300 ml tekočine. Micelarni kazein lahko pripravite z vodo, rastlinskim napitkom ali mlekom. Stresajte mešalnik 30 s in nato zaužijte pripravek. Napitek popijte v eni uri po pripravi.
Priporočila za uporabo
Poleg fizične aktivnosti je potrebno uživati raznoliko in uravnoteženo hrano ter vzdrževati zdrav življenjski slog. Posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom, če načrtujete dolgotrajnejše uživanje beljakovin (več kot 6 do 8 tednov). Izdelek ni primeren za osebe, ki imajo težave z ledvicami ali jetri, nosečnice in osebe, ki so mlajše od 14 let. Hranite izven dosega otrok.Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost: Za 100 g | Na porcijo 30 g
Energijska vrednost: 357 kcal | 107 kcal. Energijska vrednost: 1517 kJ | 455 kJ. Maščobe: 1,1 g / <0,5 g,
od tega nasičene: 0,62 g | <0,5 g.
Ogljikovi hidrati: 11 g | 3,3 g, od tega sladkorji: 2,6 g | 0,8 g.
Beljakovine: 73 g | 22 g.
Sol: 0,30 g | 0,09 g.
Vsebnost laktoze
2,0 g / 100 g.