Obdelava UIAA Dry
Jedro in ovoj sta obdelana z vodoodbojno obdelavo brez PFC-ja, ki preprečuje vpijanje vode.
Vrv zadrži manj kot 2 % vode. Lastnosti vrvi so trajnejše v hladnih in mokrih pogojih.
Obdelava s tekočo plazmo
Posebna obdelava pomaga izboljšati gladkost vrvi.
Teža
39 g/m.
Opozorilo: meritve teže so izvedene skladno s standardom EN 892. Primer merjenja posamezne vrvi: vrv mora biti 1 minuto izpostavljena napetosti 10 kg pri zelo natančno določenih pogojih temperature in vlage.
Tako dobimo pravo težo vrvi, ki je pogosto večja od teže, določene v standardu.
Merjenje teže skladno s standardom se uporablja za primerjavo dveh vrvi med seboj.
Število padcev
Število padcev: 6/12. Ulovitvena sila: 7 kN /10,6 kN.
Dinamični razteg: 28,5 % / 27,6 %. Statični razteg: 8,7 %, 4,6 %.
Drsnost ovoja: 0. Število pramenov: 32.
Dodatne informacije o trajnostnem razvoju
Pri barvanju materiala se porabi veliko vode, poleg tega pa zaradi kopeli za barvanje nastane veliko odpadne vode. Da bi zmanjšali vpliv na okolje, smo uporabili tehniko masovnega barvanja, pri kateri barvne pigmente dodamo že med proizvodnjo niti.
Pranje
Da bi zmanjšali obrabo vrvi, jo morate pravilno vzdrževati.
Ker umazanija povzroča obrabo, priporočamo naslednje:
vrv hranite v vrečki. Umazano vrv operite v čisti, mlačni vodi.
Pri trdovratnejših madežih vrv operite z milom, ki naj bo pH nevtralno (na primer milo znamke Marseille / gospodinjsko milo), nato pa jo dobro sperite z vodo.
Vrv posušite na soncu, na varni razdalji od vseh virov toplote.
Shranjevanje
Vrv hranite na hladnem in suhem mestu, umaknjeno od svetlobe, vlage in jedkih sredstev. Poleti vrvi nikoli ne puščajte v avtomobilu.
Pregled
Vrv morate redno pregledovati. To storite tako, da vrv povlečete skozi roke in jo meter za metrom pregledate po celotni dolžini. Tako boste hitro opazili morebitne zareze ali obrabljene dele in šibke točke. Če opazite kakršne koli nepravilnosti, če je jedro na določenih mestih vidno, če je vrv preoblikovana ali je presegla število padcev, jo morate zamenjati. Varnost naj bo na prvem mestu!
Standard/Oznake
EN 892:+A1: 2016