Zgodba o razvoju žoge
Pomembno je, da mladi igralci uporabljajo žogo, ki je primerne velikosti. Zaradi tega smo razvili žogo F100. Velikost 3 za starost od 3 do 9 let.
Velikost 4 za starost od 9 do 12 let.
Velikost 5 za starejše od 12 let.
Žogo smo obsežno testirali, da bi zagotovili odpornost žoge na udarce.
Prelahka? Pretežka? Teža
Teža žoge: med 410 in 450 g (velikost 5),
med 350 in 390 g (velikost 4),
med 290 in 335 g (velikost 3).
Velikost? Obseg?
Obseg žoge: med 68 in 70 cm (velikost 5),
med 63,5 in 66 cm (velikost 4),
med 58 in 60 cm (velikost 3).
Je žoga okrogla?
Odstopanje od mer: največ 2 %.Obliko žoge merimo na 4500 različnih točkah. V primeru odstopanja nad 2 % (standard FIFA PRO) imajo naši inženirji nalogo, da izboljšajo obliko žoge in zagotovijo konstanten odboj.
Preizkus maksimalne izgube tlaka: kako testiramo ...
Žogo napolnimo do priporočenega pritiska (0,8 bara).
72 ur kasneje žoga ne sme izgubiti več kot 15 % pritiska (bara), to je0,1 bara.
Pritisk po 72 urah mora znašati okrog 0,7 bara.
To tudi pomeni, da je popolnoma normalno, če žoga po nekaj dneh izgubi pritisk.
Vpijanje vode
V laboratoriju smo simulirali igralne pogoje v dežju. Žogo smo v 2 cm globoki vodi pri konstantnem rotiranju izpostavili 250 kompresijam. Žoga je vpila manj vode kot 15 % njene prvotne teže. V primeru žoge First Kick velikosti 5 to pomeni približno 65 g.
Odboj
Med 125 in 155 cm (velikost 5) z maksimalnim odstopanjem 10 cm med najvišjim in najnižjim odbojem žoge. Vsaka žoga je bila z višine 2 metrov 10-krat spuščena na kovinsko ploščo. Med 115 in 155 cm pri velikosti žoge 3 in 4.
Odpornost
Najzahtevnejši test, ki ga izvajamo pri žogi, je strojno testiranje udarcev. Žoga je odporna do 2500 udarcev v ravno površino pod naklonom pri 50 km/h.
Po testiranju smo preverili: - splošno stanje žoge: šivi morajo vzdržati test, - obseg: se ne sme povečati za več kot 1,5 cm, - obliko: odstopanje oblike za največ 2 %, - pritisk: izguba pritiska ne sme presegati 15 %.
Vaše mnenjeKakšna se vam zdi ta ideja?
Cenimo vaše povratne informacije in jih uporabljamo za nenehno izboljševanje naših izdelkov. Vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo, da ste svoje povratne informacije delili z nami.