Navodila za uporabo
Odprite vrečko in jo zavihajte navzdol tako, da se strani dotikata, spodnji del vrečke pa odprite kot skledo. Dodajte 200 ml vrele (stopnja 2) vode, pomešajte z žlico in zaprite vrečko. Neprestano tresite vrečko. Počakajte 9 minut, odprite vrečko, pomešajte in zaužijte vsebino. Vrečko lahko pretrgate na pol in jo uporabite kot skledo za pol obroka.
Navodila za uporabo (nadaljevanje)
Bolj ko je voda vroča, boljša je rehidracija. Če voda ne vre, počakajte nekaj minut, nato poskusite jed. Poskrbite, da ste rehidrirali celoten obrok tako, da celotno mešanico dobro premešate. Količino vode določimo glede na določene kriterije. Količino vode lahko zato prilagodite po svojem okusu. Vi ste glavni kuhar!
Dehidracija ali liofilizacija?
Vse sestavine v te juhi so liofilizirane. Liofilizacija je postopek sublimacije (neposrednega prehoda vode iz trdnega v plinasto stanje). To omogoča konzerviranje vseh prehrambenih lastnosti sestavin, ki jih izberemo za recept (za razliko od postopka dehidracije). To nam tudi omogoča ohraniti okus hrane in zmanjšati količino uporabljenih konzervansov, kar je nadvse pomembno.
Kako pripravimo jedi?
Proizvedene so pri našem dobavitelju na Poljskem. Vsako sestavino (zelenjavo) liofiliziramo ločeno. Vse sestavine zmešamo z začimbami in zelišči, odvisno od recepta. Vse skupaj nato razdelimo v posamezne kraft vrečke.
Teža in mere
Rehidrirana teža: 245 g. Suha teža: 45 g. Mere: 18,5 x 15 x 5,5 cm.
Skupna teža: 65 g z vrečko.
Ohranjanje svežine
Pakirano v zaščiteni atmosferi. Hrana ne ostane večno sveža. Sčasoma lahko splesni ali se pokvari. Da bi upočasnili ta proces in naše obroke kar se da dolgo ohranili sveže, pred zapiranjem v embalažo dodamo plin, ki je varen za uporabo s hrano (dušik E941). Dušik je neaktiven in brez vonja ter ščiti pred oksidacijo in odstranjuje vlago. Po odprtju izdelek porabite do konca.