Kako vem, da so škornji popolnoma vodoodporni?
S pomočjo standardiziranega laboratorijskega preizkusa in preizkusov uporabe na terenu smo poskrbeli, da so škornji vodoodporni. Zasnovani so iz enega dela, zato preprečijo vdor vode.
Kako merimo oprijem?
Oprijem izdelka merimo v laboratoriju s pomočjo naše lestvice. Oprijem je posledica izbire osnovnega materiala in zasnove podplata. Izdelek ima stopnjo oprijema 3 od 5.
Kako izbrati ustrezno velikost?
Ta model je na voljo v dvojnih velikostih. Izberite ustrezno velikost in tako poskrbite za dober oprijem stopala. Pri tem nosite nogavice, ki jih nosite običajno. Pazite, da škornji niso preveliki, saj v tem primeru ne bodo nudili opore stopala. Oprijem bo slabši in stopalo se bo drgnilo ob škorenj.
Kako enostavno obuti in sezuti škornje?
Na zgornjem delu škornja se nahaja trak, ki omogoča, da škorenj med obuvanjem držite na svojem mestu. Na peti se nahaja opora, na katero potisnete, da škornje sezujete brez da bi se usedli.
Kako posušiti škornje?
Če voda vdre v škornje na vrhu, odstranite vložek, škornje izperite in jih posušite na zračnem mestu. Ne sušite jih blizu grelnih virov ali radiatorja. Škornje obrnite okoli in jih postavite na ročaj metle.
Zakaj je rob pri otroških škornjih tako širok?
Rob škornjev se morda zdi v primerjavi z velikostjo meč otroka širok. To je popolnoma normalno. Tako lahko otrok škornje samostojno obuje. Rob mora biti dovolj velik. Takšna zasnova omogoča, da otrok postane neodvisen med obuvanjem in sezuvanjem škornjev.
Tehnične lastnosti
Velikost 33/34. Teža: 456 g. Zunanja višina škornjev: 22 cm. Notranja višina škornjev: 20 cm. Širina v predelu meč: 35 cm. Notranji del škornjev je udoben in nudi dobro izolacijo, zato stopala ostanejo topla. Oblikovano odstranljivo podlogo lahko perete v pralnem stroju. Škornjev ne nosite na boso nogo. Ne nosite kratkih nogavic, ker lahko to povzroči drgnjenje v predelu meč.
Vzdrževanje jadralnih škornjev
Umazane škornje izperite pod vodo in jih podrgnite z gobico. Če umazanije ne morete odstraniti, lahko škornje podrgnete z malo mila in mokro gobico.