Izbira kovine za kuhinjske pripomočke je bistvenega pomena
Nerjaveče jeklo 18/8 (304) smo izbrali zato, ker je varno za uporabo pri pripravljanju hrane in je zelo vzdržljivo. Ne oksidira in preprečuje korozijo. Ker je nerjaveče jeklo manj prevodno od aluminija, smo na izdelek namestili dvojno dno iz aluminija. Ta sloj učinkovito porazdeli toploto in tako poskrbi, da za kuhanje porabite manj plina.
Nasvet za najboljšo uporabo ponve
Ponev je primerna za vse vrste kuhanja (les, plin, indukcija itd.).
Ročaj zaklenete (odklenete) tako, da pritisnete (povlečete) za kovinski del na sredini. Opozorilo: pri uporabi na tabornem ognju se lahko ročaj zaradi plamenov segreje.
Kako čistiti in vzdrževati ponev?
Pred prvo uporabo izdelek trikrat izperite s čisto vodo. Po uporabi izdelek operite z milnato vodo in ga pred shranjevanjem na suhem mestu posušite. Ponev je primerna za pranje v pomivalnem stroju. Prav tako je odporna na grobo drgnjenje z gobico in peskom.
Čemu se morate izogibati pri uporabi ponve?
Ponve ne segrevajte prazne, da je ne poškodujete. Pri uporabi na ognju poskrbite, da ogenj ni v stiku z ročajem, saj se lahko segreje. Med uporabo na ponev vedno pripnite ročaj.
Materiali in predpisi
Vsi naši izdelki in materiali izpolnjujejo trenutne francoske standarde za stik z živili in ne vsebujejo bisfenola A (BPA).