Razpoložljive velikosti
Razpon premerov in teže:
72 mm - 680 g / 700 g gladka. 73 mm - 680 g / 700 g gladka. 74 mm - 680 g / 700 g gladka. 75 mm - 680 g / 700 g gladka. 76 mm - 680 g / 700 g gladka.
Dobro blaženje udarcev
Zelo mehke krogle med igranjem, zaradi njihove zelo mehke obdelave, zagotavljajo dobro blaženje udarcev. Če igrate na tekmovalni ravni, je priporočljivo zamenjati 2 seta na leto.
Blaženje
Kombinacija toplotne in površinske obdelave naredi zunanjo plast krogle tršo kot notranjost, kar omogoča optimalno odbojnost.
Obdelava notranjosti krogle
Notranjost polovice lupine je bila pred montažo obdelana. Odstranili so vse kovinske ostanke in zagotovili enakomirno debelino. Ta postopek močno izboljša ravnotežje krogle.
Barva
Barva krogle hitro posvetli.
Kako izbrati kroglo?
Vaša izbira krogel za petanko mora temeljiti na več dejavnikih.
Vaš stil igranja (usmerjevalce ali strelec) določa:
zahtevana kakovost odboja (trda, polmehka, mehka ali zelo mehka). Teža vaše krogle (težja za usmerjevalce in lažja za strelce). Velikost vaše roke bo določila premer krogle.
Kakšen pomen ima trdota krogle?
Trdota krogle je izražena v ROCKWELL HRC enoti ali v kg / mm².Naprimer, 35 HRC je primerljivo z 110 kg / mm².
Višja kot je številka, trša je krogla (FIPJP sprejeta najmanjša trdota 35 HRC, sprejeta najvačja trdota 50 HRC).Trša kot je krogla, manjša je možnost, da se poškoduje in višja je elastičnost, hitreje se poškoduje. Redni tekmovalci morajo pogosto menjati njihove mehke krogle, v nasprotnem primeru se njihova igra kvari.
Kako so narejene tekmovalne krogle?
Tekmovalne krogle za petanko so votle. Izdelane so tako: košček jekla se segreje na +/- 1000 C° in potem se material vlije v kalup. Z vrtenjem se ustvari oblika krogle. Krogle se potem vgravira, peče in namoči v vodo, s čimer določimo njeno trdoto. Na koncu jih spoliramo in še enkrat pregledamo.
Kako čistiti krogle?
Po uporabi kroglo obrišite s čisto krpo. Enkrat mesečno kroglo naoljite, da preprečite rjavenje. Z rednim čiščenje boste podaljšali življenjsko dobo krogle in hkrati ohranili njeno kakovost.