Sadna ploščica predelana po zaslugi vaših povratnih informacij
Menili ste, da je stara različica v svoji embalaži preveč lepljiva in jo je zato težko jesti med tekom. Praktično gledano, kako smo rešili ta problem? Sestavinam našega recepta smo dodali dve sredstvi za uravnavanje: - citronska kislina (prisotna v prejšnjem receptu),
- in natrijev citrat iz limon. Kakšna je razsodba? Naših 50 preizkuševalcev ga je v celoti odobrilo, tako glede okusa kot v ustih topljive in nelepljive teksture!
Lokalni izdelek, prav tako, kot nam je všeč
Vas ne zanima, kje je narejen sadni žele, ki ga vzamete na tek? V redu, če že vztrajate. Pravzaprav je nastal v majhni tovarni na jugu Francije, »ki je naš partner približno petnajst let,« pravi Juliette, inženirka prehrane. Jabolka in hruške so francoske - o njih bomo takoj še kakšno rekli. Sladkor je prav tako francoski. Drugo sadje je uvoženo iz evropskih ali drugih držav, kjer podnebje omogoča njihovo gojenje.
Zakaj so v vašem želeju hruške in jabolka?
To je bistveno vprašanje, še posebej, če je izbrani okus citrusov ali jagode-brusnice. Ne skrbite, to ni nenavadna mešanica, ki jo je pripravila kuharica Betty. Jabolka in hruške sta preprosto dve vrsti sadja, ki ju uporabljamo kot osnovo v našem receptu. V sadovnjakih jih izbere naš dobavitelj v južni Franciji, ki smo ga omenili prej.
Zasnovan za vzdržljivostne vadbe
Nutricionisti priporočajo 60 g ogljikovih hidratov (= sladkorja) na uro športa za vadbo, daljšo od 3 ur. Ta 25 g sadni žele vsebuje 21 g ogljikovih hidratov, od tega 16 g enostavnih sladkorjev. Priporočamo, da svojo prvo ploščico zaužijete po 30 minutah športnih aktivnosti, torej dve ploščici na uro (ali ena ploščica + en gel/ena ploščica), poleg izotonične pijače.
Enostavno odpiranje in zapiranje
Dnevi, ko ste z zobmi trgali plastiko (in ko ste del tega žvečili), so mimo. Nič več niste obsojeni na izbiro med tem, ali boste vse pojedli naenkrat ali pa tisto, kar ostane, stlačili v oddaljene konce vaših žepov. Lepilni trak omogoča enostavno odpiranje brez težav. Zapenjanje ščiti vaš dragoceni zaklad do naslednjega zalogaja!
Čemu so namenjene vse navedene sestavine?
● Sladkor in maltodekstrin za energijo. ● Glukozni sirup za teksturo. ● Glicerol za teksturo in stabilnost. ● Pektin za teksturo. Je želirno sredstvo, ki se uporablja v marmeladi in je naravno prisotno v sadju. ● Acerola v prahu, supersadež, za vitamin C! ● Vitamini B1, B3 in B6 za zmanjšanje utrujenosti: šteje, da si nasmejan na svojih fotografijah! ● Za druge sestavine glejte Sadni žele, predelan na podlagi vaših povratnih informacij.
Izberimo športno hrano prihodnosti: Okoljsko odgovorno in še okusnejše
Aube, inženir sestavin: »Naše odločitve glede izbire sestavin daleč presegajo regulativne zahteve. Trudimo se, da bi se postopoma čim bolj znebili aditivov. Pri našem pristopu k izbiri sestavin in aditivov se zanimamo za etična, okoljska in zdravstvena vprašanja. Obenem želimo poenostaviti naše recepte in postopoma gremo v to smer."